Συχνές ερωτήσεις

1. Ποιος φορέας οργανώνει την πλατφόρμα; Ποιος είναι ο σκοπός της;

Η πλατφόρμα ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ανήκει στην ΟΜΦΗ ΑΜΚΕ, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Σκοπός της είναι να βοηθάει όσους χρειάζονται άμεση οικονομική βοήθεια να ανταπεξέλθουν σε αντίξοες συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες στιγμές της ζωής τους και χρειάζονται κάποια υποστήριξη για συγκεκριμένους σκοπούς. Η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να ανοίξουν καμπάνιες με στόχο να συγκεντρώσουν ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο μέσω δωρεών τρίτων που θέλουν να στηρίξουν το σκοπό της αντίστοιχης καμπάνιας. Υποστηρίζοντας μία καμπάνια, η προσφορά του δωρητή είναι διττή. Αφενός υποστηρίζει με τη συνδρομή του το άτομο/ομάδα που ξεκινά την καμπάνια, αφετέρου υποστηρίζει έμμεσα τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες της ΟΜΦΗ ΑΜΚΕ (Ολιστική Μέριμνα Φυσικό περιβάλλον Humanity).

2. Πως μπορώ να βοηθήσω μέσα από την πλατφόρμα;

Η βοήθεια μέσα από την πλατφόρμα ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ γίνεται με 2 τρόπους : 1. Ξεκινώντας μία καμπάνια, 2. Υποστηρίζοντας μία ήδη υπάρχουσα καμπάνια με μία δωρεά.

3. Ποια είναι η διαδικασία συμμετοχής;

Η διαδικασία συμμετοχής ξεκινάει με την εγγραφή σας στην πλατφόρμα.

4. Δυσκολεύομαι να συμπληρώσω την φόρμα/αίτηση έναρξης καμπάνιας, μπορείτε να βοηθήσετε;

Φυσικά, εάν θέλετε να ξεκινήσετε μία καμπάνια και θέλετε βοήθεια στην συμπλήρωση της φόρμας, μπορείτε εναλλακτικά να μας στείλετε στο email: omfiamke@yahoo.com το κείμενο-περιγραφή της καμπάνιας σας, το ποσό που θέλετε να συγκεντρώσετε και κάποιες σχετικές με αυτήν φωτογραφίες και θα ξεκινήσουμε εμείς την καμπάνια για εσάς. Κατόπιν, με τα στοιχεία σας (όνομα χρήστη και κωδικό) μπορείτε να μπαίνετε στο λογαριασμό σας για να παρακολουθείτε το λογαριασμό σας και να κάνετε πιθανές τροποποιήσεις.

5. Σε ποιόν ανήκει η πλατφόρμα; Είναι επιχείρηση;

Όχι, η πλατφόρμα είναι πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΟΜΦΗ ΑΜΚΕ και δημιουργήθηκε σαν μία προσπάθεια να βοηθήσει όλους εκείνους που βρίσκονται κάποιες στιγμές στη ζωή τους σε ευάλωτη θέση και χρειάζονται οικονομική υποστήριξη, προκειμένου να ανταποκριθούν στην πρόκληση που αντιμετωπίζουν κοινωνικά. Στις ‘κατηγορίες’, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα τι είδους καμπάνιες υποστηρίζουμε.

6. Χρειάζεται να έχω paypal για να κάνω μία δωρεά ή για να ξεκινήσω μία καμπάνια;

Όχι, η πλατφόρμα δέχεται και επεξεργάζεται δωρεές μέσω paypal, όμως μπορούν να γίνουν χωρίς να απαιτείται να ανοίξετε λογαριασμό paypal.

7. Υπάρχει χρέωση για τη χρήση της πλατφόρμας; Υπάρχουν άλλες κρατήσεις;

Η ΟΜΦΗ ΑΜΚΕ είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία και λειτουργεί αποκλειστικά μέσα στο πλαίσιο αντίστοιχων δραστηριοτήτων της, ως εκ τούτου δεν χρεώνει ποσοστά προς όφελος κερδών της. Τα ποσοστά που χρεώνονται είναι 3,5% + 0,36 χρεώσεις του paypal που η πλατφόρμα χρησιμοποιεί για την επεξεργασία των δωρεών/πληρωμών, συν 3,5% λειτουργικά έξοδα κίνησης της πλατφόρμας και της ΟΜΦΗ ΑΜΚΕ. Αυτά αφαιρούνται αυτόματα από το συνολικό ποσό μετά την ολοκλήρωση της καμπάνιας.

8. Πώς και πότε θα λάβω τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει η καμπάνια μου;

Όταν ολοκληρωθεί και κλείσει η καμπάνια, το χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί θα αποσταλεί από εμάς (την ΟΜΦΗ ΑΜΚΕ) στον ενδεικνυόμενο από εσάς λογαριασμό τράπεζας ή στον paypal λογαριασμό σας εάν προτιμάτε αυτόν τον τρόπο πληρωμής.

9. Μπορώ εάν θέλω να κλείσω την καμπάνια μου νωρίτερα, έστω και εάν δεν έχει συμπληρωθεί το επιδιωκόμενο ποσό;

Ναι φυσικά, εάν θέλετε να κλείσετε την καμπάνια σας νωρίτερα, αυτό μπορεί να γίνει και το χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι τότε, θα αποσταλεί στον τραπεζικό σας λογαριασμό ή μέσω paypal, αφού αφαιρεθούν οι κρατήσεις που αναφέρονται πιο πάνω.

Εάν δεν βρήκατε την ερώτησή σας εδώ, μπορείτε να μας ρωτήσετε απευθείας επικοινωνώντας μαζί μας στο omfiamke@yahoo.com είτε μέσα από την φόρμα επικοινωνίας εδώ.